Menu

Velkommen

 

FC THY Piger blev etableret i 2014 som et holdsamarbejde for fodboldpiger fra fem moderklubber; Hannæs Sport og Fritid, IF Nordthy, Nors BK, Koldby-Hørdum IF og Thisted FC.

Holdsamarbejdet er for pigeungdomsårgangene U13, U14, U15, U16 og U19.

I 2016 tiltrådte SKYUM Idrætsefterskole samarbejdet for U19 årgangen, som hedder FC THY Piger - SKYUM.

Fra 2017-18 er klubsamarbejdet udvidet til også at omfatte 11-mands dame senior fodbold. Seniorholdene spiller under navnet FC THY - Thisted Q.

Januar 2021 indtrådte Sjørring BK i holdsamarbejdet, og klubben blev dermed den sjette moderklub i FC THY Piger.

 

FC THY Piger ledes af samarbejdsudvalget, FC THY Piger Udvalg, som består af repræsentanter fra hver af de seks moderklubber.

Formålet med samarbejdet er, at så mange piger som muligt har mulighed for at spille fodbold med piger på samme alder og niveau. Derfor er der i alle årgange både bredde- og elitehold. Et af midlerne til at imødegå udfordringerne ved både at have elite- og breddepigefodbold er, at FC THY Piger hver gang der laves et tiltag for bredden, laves der også et tiltag for eliten, og omvendt.

Sikring af tilknytning til hjemklubben er afgørende for FC THY Piger, og derfor tilstræbes det, at der trænes og spilles hjemmekampe, i turnusordning rundt om i alle moderklubberne. For at sikre sammenholdet i FC THY Piger træner alle ungdomsårgangene samme sted på samme tid. 

 

Luk