Menu

DBU Børneklub

 

FC THY Piger har indgået en aftale med DBU Jylland om, at FC THY Piger fra 1. januar 2022 bliver ny DBU Børneklub. I det øjeblik FC THY Piger indgår denne samarbejdsaftale, så forpligter vi os til at efterleve DBU´s nye børnesyn, som består af 12 rettigheder og 10 børneløfter.

 

Fodboldbørns ret og glæde skal sættes i centrum

Hvor rettighederne beskriver barnets grund­læggende rettigheder som menneske, er bør­neløfterne anvisninger på, hvordan børnetrænere og andre voksne pædagogisk arbejder med børnene i fodboldmæssige sam­menhænge.

Se de 12 børnerettigheder her og de 10 børneløfter her.

 

Når FC THY Piger indgår en aftale om at blive DBU Børneklub, så skyldes det, at det er vigtigt for os som licensklub at tage ansvar for børnefodbold i alle vores moder- og samarbejdsklubber. Vi har et ønske om at være med til at skabe bæredygtige børnemiljøer rundt om i vores moder- og samarbejdsklubber, fordi det er vigtigt for FC THY Piger, at der er så mange små piger som muligt, der spiller fodbold og finder glæden ved det. På den måde er chancen for store og stabile årgange større den dag, hvor moderklubbernes U12 piger står overfor at blive FC THY Piger som U13.

 

FC THY Piger forpligter sig også til både strategisk, organisatorisk og økonomisk at prioritere børnefodbolden. Det betyder, at FC THY Piger ansætter en Børneudviklingstræner på halvtid allerede fra 1. januar 2022.

 

 

 

 

 

Luk