Menu

Sjørring Boldklub indtræder i FC THY Piger

image
FC THY Piger
22. november 2020 kl. 14:50

 

Den 1.1. 2021 bliver klubsamarbejdet, FC THY Piger, udvidet, når Sjørring Boldklub indtræder som fuldgyldigt medlem af klubsamarbejdet. Der har gennem det sidste års tid været arbejdet på denne udvidelse.

Sjørring Boldklub har et ønske om at styrke muligheder for pigefodbold i klubben. De muligheder ser de i FC THY Piger. Pigefodbold skal prioriteres, hvis pigernes muligheder skal styrkes. Det er netop det, som FC THY Piger står for.

FC THY Piger ser store muligheder i forbindelse med, at Sjørring Boldklub indtræder i samarbejdet. FC THY Piger har et ønske om, at så mange piger som muligt får mulighed for at spille fodbold med andre piger på samme alder og niveau så længe som muligt.

FC THY Piger har også et ønske om at støtte op om, at der kommer mange flere små piger i moderklubberne i FC THY Piger. Derfor håber vi også, at vi i 2021 får mulighed for at gennemføre det store projekt som hedder ”Flere små fodboldpiger i moderklubberne”. Et projekt som vi udarbejdede i 2020, men som desværre blev udskudt på grund af COVID-19, men som Sjørring Boldklub nu bliver en del af sammen med de øvrige moderklubber.

 

Michael Jacobsen, formand for Sjørring Boldklub siger om samarbejdet:

 ”Jeg glæder mig til, at der igen kommer liv, når de mange piger kommer til træning og kamp, på vores dejlige anlæg i Sjørring. Det er en gevinst for pigefodbolden i Sjørring”.

 

Bent Andersen, formand for FC THY Piger siger om samarbejdet:

”FC THY Piger glæder os til at byde pigerne i Sjørring Boldklub velkommen i samarbejdet. Vi er glade for, at Sjørring Boldklub har haft et ønske om at indtræde i samarbejdet. Vi glæder os til at lære pigerne og forældre i Sjørring bedre at kende, og være med til at give jer alle sammen en oplevelse af det fællesskab der er i FC THY Piger”.

 

 

Korte fakta om klubsamarbejdet, FC THY Piger:

  • Startet i 2014
  • Klubsamarbejde omkring pigefodbold på U13 – U14 – U15 – U16 – U18
  • Klubsamarbejdet består i dag af 140 piger
  • Samarbejdet består af IF Nordthy – Frøstrup Hannæs IF – Nors Boldklub – Thisted FC – Koldby Hørdum IF – Sjørring Boldklub. Skyum Idrætsefterskole indgår i samarbejdet på U18. Udover det er Skyum Idrætsefterskole hovedsponsor for FC THY Piger.
  • Pigerne er medlem i egne klubber, hvor de betaler deres kontingent
  • Samarbejdet bygger på ligeværdighed – det vil sige at vi træner og spiller kampe rundt om i samarbejdsklubberne.
  • Samarbejdet ledes af et samarbejdsudvalg, som består af 2 personer fra hver moderklub.
  • FC THY Piger vandt i 2018 ”Danskernes Idrætspris” fordi det var lykkedes os at få et samarbejde til at fungere mellem 5 klubber – at det var lykkedes os at få bredde og elite til at gå hånd i hånd – og at det var lykkedes os at give piger lige muligheder i forhold til drenge.
  • FC THY Piger har DBU´s ungdomslicens for piger