Menu

I dag har FC THY Piger fået sin første landsholdsspiller

image Fra Nors Boldklub til U16-kvindelandsholdet i fodbold
11. oktober 2018 kl. 23:50
Sophie Gravesen er udtaget til U16-kvindelandsholdet mod Tyskland

I dag har FC THY Piger fået sin første Landsholdsspiller

Sophie Gravesen er udtaget til to kampe mod Tyskland i U16 årgang 2003. De 20 bedste i hele Danmark er med i truppen.

Kampene spilles i Berlin 30. oktober og 1. november 2018.

Sophie Gravesen startede sit fodboldliv i Nors BK med Bold og leg; både piger og drenge sammen. Det var helt naturligt at starte i NBK, da Sophies tre ældre søskende også spillede i NBK. I 2009, da Sophie var seks år, startede hun på 3-mands. Der var i denne årgang rigtig mange piger fra Nors, der spillede fodbold. Årene gik, og det blev til 5-mands og 8-mands. Sophie og mange af de andre piger spillede både på pigehold og hjalp på drengeholdet. Da Sophie blev 13 år, skulle hun være FC THY pige. Nors har indgået en samarbejdsaftale med fire andre klubber: Nordthy, Frøstrup, Thisted og Koldby-Hørdum. Det blev gjort for at bevare pigefodbolden i disse klubber. Desuden for at pigerne kunne spille med andre piger på samme niveau og alder. 

Da Sophie havde spillet nogle måneder i FC THY Piger, blev hun af sin træner indstillet sammen med ni andre piger fra FC THY Piger til talenttræning ved DBU. Her startede ca. 200 piger fra alle klubber i Nordjylland. Der blev trænet en gang i måneden, og der var kampe mod andre DBU-hold fra Midt, Syd, Fyn, Sjælland. I dette DBU-system er der mange nåleøjer, man som spiller skal igennem. Der stilles krav om udvikling, dagbog, ugestyrkeprogram, kost og meget mere. Der skal stor vilje og styrke til at komme langt. Det er også tidskrævende. Men Sophie har altid syntes at, det var sjovt at komme afsted, og hendes forældre Helle og Mogens har kørt mange ture rundt i hele landet. Opbakning hjemmefra er også meget vigtigt, for at dette kan lykkes. 

Der har været mange nåleøjer, som Sophie har sluppet igennem: U13 – U14 - U15 og i år efter sommerferien, var det også mega spændende, og alle holdt vejret. Det gjaldt U16 Landsholdet, og de 30 bedste piger i hele Danmark skulle udvælges. Sophie og hendes forældre var til samtale, og Sophie fik en plads i truppen. Det var stort, vildt flot og imponerende.

Desuden blev Sophie, som U15 spiller, inden sommerferien udvalgt til at komme med U16 landsholdet til to kampe. Det var meget imponerende, at Sophie kunne slå en spiller af holdet, som var et år ældre. 

Sophie spiller i dag på U18DM holdet i FC THY piger. Dette er en række, hvor DBU udvælger klubber fra hele Danmark. Der er 14 hold. Sophie spiller på dette hold, da det er et krav fra landsholdstrænerne, at hun skal udfordres opad. Hun hjælper også på U16, hvis der tid og hul i programmet. Sophie går på Østre skole i Thisted, hvor hun har morgentræning tirsdag og torsdag. Desuden træner hun tre gange i FC THY og spiller kamp i weekenden. Så fodbold er en stor del af Sophies liv.

 

Det bliver spændende at følge Sophie i fremtiden. Hun har stort talent, vilje og lyst.

 

FC THY Piger ønsker Sophie alt muligt held og lykke.

 

Luk