Menu

FC THY – Thisted Q har skrevet kontrakt med 17-årige Sarah Kold

image
FC THY Piger
03. januar 2021 kl. 15:34

Vi er super glade over at kunne fortælle, at Sarah Kold har valgt at skifte fra FC Nordsjælland til FC THY – Thisted Q. Vi har fulgt Sarah gennem længere tid. Sarah har fået sin fodboldopdragelse i Måbjerg IF, inden hun først valgte at flytte til Vildbjerg SF, dernæst til Viborg Q inden hun som 15-årig valgte at flytte til FC Nordsjælland, hvor hun de sidste 1½ år har gået på gymnasiet sideløbende med at have spillet fodbold på FC Nordsjællands U18DM hold.

Sarah har mange spidskompetencer, bl.a. hurtighed, overblik, teknisk dygtig og så er Sarah en fysisk stærk forsvarsspiller.

I FC THY – Thisted Q er det meningen, at Sarah det første halve år både skal træne med U18DM og vores kvindeligatrup. Her skal hun spille kampe på U18DM og gradvist modnes til at indgå i kvindeligatruppen i forhold til forårets slutspilkampe.

Vi har sammen med Sarah lagt en udviklingsplan, hvor målet er, at blive stamspiller i kvindeligaen i løbet af 1-1½ år. Vi glæder os til at være med til at udvikle Sarahs store talent, hvor målet også er at komme i betragtning til U19 landsholdet i løbet af det næste 1½ år.

Sarah starter op med træning mandag aften den 4. januar, men allerede mandag morgen starter Sarah op på Thisted Gymnasium i 2g. De sidste dage i 2020 har familien brugt på at få flyttet Sarah til Thy, hvor vi alle sammen vil gøre alt, hvad vi kan, for at Sarah kommer til at føle sig hjemme. Vi har bl.a. knyttet Heidi Gravesen på som ”reserveforældre”, hvis Sarah har brug for ekstra hjælp. Hun er trods alt langt hjemme fra.

Sarah fortæller selv om sit valg: For mig er FC THY – Thisted Q et naturligt næste skridt for mig, da deres set-up kan imødekomme de mål, jeg personligt har sat mig. Deres store fokus på min fremadrettede udvikling tiltaler mig meget, og med den professionelle plan de har fremlagt, er det et perfekt match. Jeg glæder mig meget til at blive en del af spillertruppen både hos U18 og Kvindeligaen. Det er vigtigt for mig, at bidrage til fællesskabet både på og uden for banen, og jeg ser frem til den konkurrence, der naturligvis er omkring pladserne. Mit hovedmål er først at etablere mig i det nordjyske, og så vil jeg tage en træning og kamp af gangen, gøre mit bedste og se hvor langt det bringer mig. Der er ingen tvivl om, at jeg vil gøre alt for at kæmpe med om pladserne på Kvindeligaholdet, men under alle omstændigheder vil jeg her kunne udvikle mig blandt mange andre dygtige spillere.  

 

FC THY – Thisted Q og FC THY Piger vil gerne byde Sarah Kold velkommen i THY.

Vi glæder os til samarbejdet.