Menu

FC THY Piger tildeles en stjerne i det nye licenssystem

image
FC THY Piger
25. maj 2021 kl. 21:00

 

Vi har set frem til dagen, hvor vi endelig skulle have vished for, hvordan DBUs licenssystem har vurderet det store arbejde, vi gennem de sidste to år har lagt i at implementere alle de nye krav i den stjernebaserede licens.

Derfor er vi glade og stolte, når vi ser dagens offentliggørelse af de tildelte licenser.

19 klubber søgte licens – 15 klubber opnåede licens – heraf fik 8 tildelt 1,5 stjerne og 7 fik tildelt 1 stjerne.

 

 

 

FC THY Piger havde ansøgt om 1 stjerne og fik tildelt 1 stjerne.

FC THY Piger er rangeret som nummer 9 i Danmark på listen over de 19 ansøgerklubber.

Dykker vi længere ind i tallene, så er FC THY Piger nummer 2 i Danmark på området ”Organisation, Struktur & HR og nummer 3 i Danmark på området ”Strategi”. Det er her, vi ser det store arbejde, som mange trænere og ledere har lagt i udviklingen af FC THY Piger.

FC THY Piger er 100% klar til at arbejde videre på den succes, der er grundlagt med dages tildeling af licens. Thisted Kommune har været med til at støtte projektet, og FC THY Piger har tænkt sig at vise, at når vi står sammen, så er der næsten ingen grænser for, hvor langt vi kan nå.

 

FC THY Piger rækker ud efter flere stjerner, når der om et år igen skal uddeles licenser.

 

Vi venter på reaktioner fra nøglepersoner i FC THY Piger på dagens licenstildeling.

 

 

 

DBU Kommunikation skriver følgende om licenstildelingen (citat): 

 

"I ansøgningsprocessen er klubberne blevet vurderet på kvaliteten i deres talentudviklingsmiljø, samt hvorvidt de lever op til en række objektive minimumskrav. Ud fra dette tildeles klubberne en samlet score og et stjerneniveau, hvor tre stjerner er det højeste.

Den samlet score fastlægger klubbernes indbyrdes rangering og indplacering i U18-DM rækken. Med den nye licens følger også en opdeling af U18-DM rækken i to puljer, A og B, med henblik på at sikre bedre matchning for pigerne.

 

Resultatet af licenstildelingen fremgår af nedenstående oversigt:

 

 

Sæsonen 2021/2022 er også første år med den nye pigelicens, 2.0, der stiller klubberne overfor en række nye og skærpede krav. For eksempel skal klubberne have minimum én halvtidsansat i ungdomsafdelingen for at kunne opnå 1 stjerne.

Samtidig gennemgår klubberne et auditeringsforløb, hvor de bliver vurderet på kvaliteten af deres talentudviklingsmiljø ud fra fem hovedområder – Strategi, Organisation, Holdudvikling, Individuel udvikling og Faciliteter. Auditeringen danner sammen med klubbernes sportslige niveau og produktivitet grundlag for klubbens samlede score.

Der kan læses mere om DBUs licenssystem for ungdom, piger HER, eller kontakt DBU
Licensadministration på licenssystem@dbu.dk for spørgsmål".