Menu

FC THY Piger snuppede pokalen i Holland

image De to FC THY U15 pigehold under Easter Open i Holland, påsken 2017.
26. april 2017 kl. 16:13

 

Der var masser af mål i støvlerne og højt humør i bussen hele vejen hjem til Thy efter FC Thy Pigers U15 vest-hold påskedag sikrede sig en førsteplads og pokalen ved det internationale Easter Open stævne i Holland.

FC Thy Piger var afsted med to U15 mandskaber og mens vest-holdet sikrede sig en pladsen øverst på podiet med en målscore på 21 - 0 efter 7 kampe, så spillede hold 2 sig til en flot sjetteplads ud af de i alt 20 deltagende U15 mandskaber. De leverede en god indsats og havde inden sidste mellemrunde kamp stadig chancen for at kvalificere sig til bronze kampen. Desværre tabte de 4 - 2 til er U15 vest mandskab fra Vamdrup IF.

 Begge hold blev nummer et i deres indledende puljer og endte søndag i samme pulje, og som det første ovenikøbet også overfor hinanden:

- Det er altid specielt at ende med hinanden som modstandere, når vi er til turnering, men pigerne håndterede det med godt humør og som den udfordring det var, og vi har haft en super dejlig tur med nogen super søde piger, siger træner for FC Thy Piger Vest, Kenneth Engholm Jørgensen.

 Hold og træner-teams drog afsted fra Thisted tidligt Skærtorsdag morgen og ankom til hotellet i Uden torsdag aften. Fredag var der arrangeret bytur og besøg på Phillips Stadion i Eindhoven, hjemmebane for PSV Eindhoven, inden der var indmarch, nationalmelodier og stævnestart fredag aften.
Lørdag kom alle i ilden, da begge hold skulle spille tre kampe af 2x18 minutters varighed. Pigerne var i de indledende kampe oppe mod hollandske og danske hold, og modstanden var meget svingende. Eksempelvis lagde Vest-holdet ud med en 12-0 sejr, og sluttede de tre indledende kampe af med en smal sejr på 1-0.

 I finalen mødte hold Vest Academy Juniors fra England. Det var et meget hurtigt og konsekvent spillende hold, men Thy-pigerne blev ved med at lægge pres på og heldigvis kom der én i kassen, og det er som bekendt nok. Sejren på 1-0 og pokalen var i hus:

FC Thy Piger U15 med vindertrofæet ved Easter Open i Holland.

FC Thy Piger U15 med vindertrofæet ved Easter Open i Holland.

- Pigerne spillede meget koncentreret og var bedre med bolden end modstanderen. Det udløste en stribe af muligheder og til sidst gav det også det mål, der skulle til. Efterfølgende var der stor ros fra både ledere, forældre og spillere fra det engelske hold. De mente det rigtige hold havde vundet, fortæller Kenneth Engholm Jørgensen.

 

 Thy-holdene var indkvarteret på hotel max 20 kilometer fra de mange baner, der lagde græs til kampene. I alt deltog omkring 500 hold i det tre dage lange stævne. Langt de fleste af de deltagende hold var drenge-hold. På pigesiden var der hold i tre årgange, det var U13, U15 og U18:

FC Thy Piger U15 Vest viser hvem der er nummer 1 ved Easter Open i Holland.

- Det var alt i alt en rigtig dejlig turnering at deltage i. Ud over, at vi er stolte over resultatet, så var rammerne også gode. Det var virkelig gode og lækre overnatningsmuligheder, slutter Kenneth Engholm Jørgensen.


For yderligere info kontakt FC Thy træner U15 Kenneth Engholm Jørgensen, 24402610 og Leo Damsgaard, 23244490

Luk