Menu

FC THY Piger ændrer og opruster i den sportslige organisation

image FC THY Piger giver piger mulighed for at drømme...
FC THY Piger
27. juni 2023 kl. 08:24

FC THY Piger ændrer og opruster i den sportslige organisation

 

Pressemeddelelse:

Sommertid er lig justeringer og forandringer i fodboldverdenen. Noget har man selv styr på, andet kommer udefra. Sådan er det også i FC THY Piger. Vi skal i sommerpausen sige farvel til vores Head of Coaching, Jacob Bean Jensen, som har ønsket nye udfordringer i Kolding IF. Jacob har været tilknyttet vores talentudviklingsmiljø siden 2006, og han har været med til for alvor at sætte skub i udviklingen. Vi ønsker Jacob held og lykke i Kolding IF.

Den sportslige ledelse har arbejdet på højtryk, og vi er glade for, at vi kan præsentere vores nye persongalleri. Bent Andersen fortsætter som Talentchef, hvilket selvfølgelig er med til at skabe sammenhæng i den udvikling, som FC THY Piger har været igennem de sidste år. Som ny Head of Coaching har vi valgt Leo Damsgaard. Leo er et kendt ansigt i FC THY Piger, hvor han de sidste tre – fire sæsoner har stået i spidsen for vores U18DM hold. Leo har UEFA A-licens, og han har været med til at sætte rammerne for den udvikling, som vi gerne vil have, at vores talentudviklingsmiljø skal gennemgå de næste to år. Det har derfor været et naturligt valg, og vi glæder os til at se resultaterne på træningsbanen i de kommende sæsoner.

Med Leo som ny Head of Coaching stod vi i en situation, hvor vi skulle finde en ny Cheftræner til U19DM, som ligeledes skulle indgå i stillingen som pigefodboldansvarlig på Skyum Idrætsefterskole.  Heldigvis har der været flere kvalificerede og kompetente personer, der har vist interesse. Efter grundige overvejelser er valget faldet på Mikkel B. Christiansen som ny U19DM Cheftræner. Mikkel ansættes i en fuldtidsstilling i en kombination mellem FC THY Piger og Skyum Idrætsefterskole. Mikkel er 26 år, har UEFA A-licens og kommer fra en stilling som Cheftræner på AaB´s U16DM.

FC THY Piger vil gerne byde Mikkel velkommen. Vi glæder os til samarbejdet.

 

Mikkel B. Christiansen er ny Cheftræner for FC THY Piger U19DM

Mikkel B. Christiansen er ny Cheftræner for FC THY Piger U19DM

 

Mikkel sætter følgende ord på sit kommende virke i FC THY Piger:

Skiftet til FC THY Piger er personligt en stor ting. Det er en drøm for mig at nørde fodbold og have med mennesker at gøre. Så da FC THY Piger kom med tilbuddet, var jeg ikke i tvivl.
Klubben har nogle meget klare værdier og holdninger, som jeg også selv deler. Disse værdier skal være afsættet til, at spillerne kommer i fokus, og fællesskabet styrkes.
I forvejen har jeg et rigtig godt kendskab til FC THY Piger, hvor jeg også ved, at der er nogle dygtige spillere, som jeg forhåbentligt kan være med til at videreudvikle, så vi får endnu flere spillere med omkring ungdomslandsholdene og ikke mindste op på 1. holdet i Gjensidige Kvindeligaen.
Derudover glæder jeg mig til at komme i gang med at arbejde med menneskerne i klubben. Der har allerede været flere gode fodboldfaglige snakke, noget som også kan være med til at udvikle mig som menneske og som træner.
Glæder mig til at hilse på alle, især truppen og trænerstaben.

God sommer til FC THY Pigerne.

 

Leo sætter også ord på sin nye funktion i FC THY Piger:

I jobbet som Head of Coaching ser jeg en mulighed for at være med til at udvikle FC THY Piger fra en ny vinkel. Det glæder jeg mig til.

Jeg kender FC THY Pigers værdier, og jeg ved, hvad klubben gerne vil med pigefodbolden i Thy.

Via min erfaring som træner vil jeg være med til at skabe de bedste rammer for både piger og trænere.

Det bliver spændende at komme i gang med den nye sæson, hvor der venter masser af gode timer på banen sammen med andre, der også vil være med til at give pigefodbolden et løft i Nordvestjylland.

God sommer til alle.

 

Jan Skov fortsætter som U16DM Cheftræner. I fremtiden kommer U16DM og U19DM til at arbejde endnu tættere sammen. Som bindeled i dette teamsamarbejde får Assistenttræner Martin Christensen en vigtig position. Sammenhængskraft bliver et af nøgleordene i dette teamsamarbejde, som også kommer til at bestå af Anne-Sophie Siersbæk som Fysisk træner, Trine Tophus som ny Mentaltræner, Johny Eriksen som Keepertræner, Steve Rosier i en ny funktion som Individueltræner og sidste men ikke mindst Henrik Kruse, som også tiltræder en ny stilling som Specialtræner.

Hele U16DM og U19DM teamet kommer i dagligdagen til at arbejde tæt sammen under ledelse af Talentchef og Head of Coaching. Men først og fremmest vores torsdagstræning bliver anderledes, fordi her bliver der i hele træningen et meget individuelt fokus, hvor alle trænere og specialfunktioner er med på træningsbanen.

Vi glæder os til at komme i gang efter sommerpausen. I den forbindelse ser vi frem til samarbejde med Trine Tophus, som afløser Camilla Torrild som Mentaltræner. Camilla har været med til at opbygge rammerne for mentaltræning i FC THY Piger. Det bliver nu Trine, der for alvor skal være med til at implementere rammerne ude på træningsbanen, med fokus på både de ældste og de yngste årgange. Trine kender FC THY Piger godt og grundigt som Thybo, så vi er ikke det mindste i tvivl om, at det er et super match for pigerne, og den rejse vi gerne vil på de næste par år.

 

Trine Tophus er ny Mentaltræner ved FC THY Piger

Trine Tophus er ny Mentaltræner for FC THY Piger

 

Lige som vi knytter U16DM og U19DM tættere sammen, så gør vi det samme med U13 og U14. Vi tror på teamtanken, vi tror på, at det er med til at skabe dynamik, og vi tror på, at det er med til at udvikle. FC THY Piger har besluttet at styrke indsatsen omkring U13 og U14. Vi er endnu ikke helt på plads med det samlede trænerteam, men vi kan fortælle, at Kenneth Jørgensen fortsætter som Cheftræner for U14 for den nye årgang 2010, og at Ryan Madsen bliver Assistenttræner.

Sammenhængskraft bliver også nøgleordet for dette team, og vi er super glade og stolte over, at det også omkring U13 og U14 er lykkes os at engagere Anne-Sophie som Fysisk træner, Trine Tophus som Mentaltræner, Mathias Odgaard som Keepertræner, Steve Rosier som Individueltræner og Henrik Kruse som Specialtræner. Altså samme specialfunktioner som på U16DM og U19DM med på banen til torsdagenstræning, som samtidig flyttes fast til Skyum Idrætsefterskole fra kl. 18.00 til 19.45. Hele U13 og U14 teamet kommer i dagligdagen til at arbejde tæt sammen under ledelse af Talentchef, Head of Coaching og Tom Klausen, som får udvidet sin arbejdsfunktion som Børneudviklingstræner på halv tid til også at være Ungdomsudviklingstræner omkring U13 og U14.

 

Bent sætter ord på de forskellige ændringer:

Jeg ser et utrolig stærkt team. En speciel velkomst til Trine og Mikkel. Vi er glade for, at I har valgt FC THY Piger til, og vi glæder os til at have jer med på vores rejse mod stjernerne. Jeg glæder mig til den kommende sæson, hvor især tre nøgleord vil komme i spil, i alt hvad vi laver i hverdagen.

Først og fremmest ”TEAMSAMARBEJDE”. Dernæst ”INDIVIDUELT FOKUS” og sidst men ikke mindst ”IMPLEMENTERING”.

Vi er kommet langt med at udvikle vores talentmiljø, men vi kan komme endnu længere, og det vil jeg gerne være med til at bidrage til med ”skæve vinkler” på tingene.

FC THY Piger skal altid være det friske pust fra vest.

God sommer til alle.

 

 

 

 

 

 

 

Luk