Menu

Fodboldpigerne fejret af borgmesteren

image Borgmester Ulla Vestergaard lykønsker FC THY Piger
13. januar 2018 kl. 14:48
Den røde løber var rullet ud og der var sodavand og pindemadder til alle da 65 FC Thy Piger, trænere og medlemmer af klubbens samarbejdsudvalg onsdag den 10. januar var til en festlig lykønskning på Rådhuset i Thisted.

PRESSEMEDDELESE FRA FC THY PIGER, Thy, 10. januar 2018

Kommunen ville med invitationen fejre at FC Thy Piger lørdag den 6. januar modtog Danskernes Idrætspris ved den store prisuddeling, Sport 2017, i Herning. Prisen er på 100.000 kroner.

Fodboldinitiativet i Thy vandt foran 229 andre indstillede idrætsinitiativer og det fremhævede borgmester i Thisted Kommune, Ulla Vestergaard, som noget alle kan lære af:

- Jeg kom i forbindelse med at I vandt Danskernes Idrætspris til at tænke på Pippi Langstrømpe. Når hun stod overfor at skulle gøre noget, hun ikke havde prøvet før så sagde hun: “Det her har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”. Det er sådan, I er gået ind i den her opgave med at samle fem klubber om at skabe fodboldtilbud for pigerne, og I har fået skabt noget, som andre nu lægger mærke til. Det skal I alle være rigtig stolte af, lød det blandt andet fra Ulla Vestergaard, da hun holdt tale til både piger og ledere.

Også formanden for Børne- og Familieudvalget Søren Kanne Zohnesen, Eliterådsformand Preben Dahlgaard og Steffen Kjær Thiesen, der er formand for folkeoplysningsudvalget holdt hyldest-taler til de fremmødte.

Der blev hygget, grinet og snakket ved bordene og de mange fodboldspillere fik endnu en stor oplevelse i en uge, hvor opmærksomheden om klubben har været massiv.

Dagen efter prisuddelingen mødtes en stor flok til en improviseret søndagstræning på kunstbanen ved Skyum Idrætsefterskole. Her kom både DR og TV MidtVest forbi og filmede for at lave indslag til TV-avisen kl. 18.30 og de regionale nyheder kl. 19.30.


Sportschef Jannik Riis har i ugens løb også gæst i Nordjyske Radio og et par af pigerne var onsdag i eftermiddagsradioen på P4 Midt og Vest for at fortælle om besøget på kommunen.

- Vi er så stolte og glade og takker for opbakningen. Den er strømmet ind fra nær og fjern. Det er først nu for alvor ved at gå op for os, at vi rent faktisk vandt. At det her er lykkes, kan vi først og fremmest takke vores fem klubber for. Men også kæmpe tak til forældre, spillere, sponsorer og Thisted Kommune for at tro på projektet. Den her pris er en hyldest til et bredt samarbejde. Sådan siger Heidi Gravesen, medlem af samarbejdsudvalget i FC Thy Piger, ovenpå den seneste uges store opmærksomhed om klubben.

De fem klubber i FC THY Piger er: Nors BK, Thisted FC, Koldby/Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy.


For yderligere information kontakt:
Heidi Gravesen, medl. samarbejdsudvalget, FC Thy Piger, mobil: 51557108
Jannik Riis, Sportschef, FC Thy Piger, mobil: 23257377

Luk