Menu

FC Thy Piger fik pokaler med hjem fra forårsstævne i Barcelona.

image FC THY Piger på Camp Nou
12. april 2018 kl. 13:49
Der blev også tid til en samlet fodboldtur til topholdet FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou.

FC Thy Piger har netop været afsted til Trofeo Mediterraneo Cup 2018 i Barcelona med i alt fire hold fordelt på årgangene U15 og U16.

Ud over gåtur langs stranden, sol på kinderne, lidt sightseeing, et par ture i poolen på hotellet og masser af grin, snak og hygge så kom de over 50 fodboldpiger hjem med to flotte pokaler til trofæskabet og mange fodboldoplevelser rigere.

 

U15 liga1 tog den store pokal og en flot førsteplads med en målscorer på 22-1. U15 liga3 holdet kom ind på en flot 5. plads ud af de i alt otte U15 hold fra Tyskland, Spanien og Danmark.
U16-holdene liga1 og liga2 endte henholdsvis som nummer tre og ni ud af i alt 14 hold. De spillede i Spanien i en U17-række mod hovedsagligt tyske mandskaber og Liga1-holdet blev slået efter straffesparks-afgørelse i semifinalen, men snuppede derefter 3. pladsen i rækken.

 

Ud over de flotte hold-præstationer så kunne FC Thy Piger også rejse hjem i selskab med to nykårede topscorer i turneringen. Hos U15 var det Sophie Gravesen, der blev noteret for 12 mål og i U17-rækken løb Helena Højstrup med titlen efter 11 kasser.

 

Selvom dagene var godt fyldt ud med kampe, så blev der også tid til en samlet tur til FC Barcelonas hjemmebane stadion. Det legendariske Camp Nou. En kæmpe oplevelse for pigerne, der kunne gå i Messi og co.’s fodspor i spillertunnellen og op mod banen - dog uden at kunne komme ud på græsset, der skærmes næsten lige så godt som kronjuvelerne på Rosenborg Slot.

 

Ialt deltog 74 piger, trænere, holdledere og en lille gruppe af forældre, og de godt 2200 km mellem Thisted og Barcelona blev tilbagelagt i bus og i højt humør med dygtige chauffører fra Snedsted Rute- og Turistbusser bag rattet.

 

Turen til turneringen, der i år blev spillet for 35. gang, var finansieret gennem dels egenbetaling, fælles indsats for at samle penge ind gennem arbejde og med støtte fra Lions Teutonia Thisted.

 

Planen er at også de kommende U15 og U16-årgange skal ud at rejse - det er endnu ikke besluttet, hvor næste forårs tur skal gå hen.

Luk